facebook
надпис бирарии

ВЕКОВНА ПИВОВАРНА ТРАДИЦИЯ

изглед бирария софия
заглавие бирарии

Създаването на веригата от заведения "БИРАРИЯ БОЛЯРКА" е съвместен проект на Пивоварна "БОЛЯРКА" гр. Велико Търново и "Юниън трейд" ООД гр. Сливен, чиято основна дейност е управлението на складови и търговски площи, хотели и заведения.

Бирарията в София носи хубавото име Болярка и посреща царски със студена българска бира, вкусни мезета и жива музика. И най-важното за сезона – Болярка е истинско скривалище от лятната жега. Погледа привличат строените върху свежо жълтите стени картини, които припомнят сцени от историята на Второто българско царство.

 

бирария 1


На стълбите между двата етажа пък са подредили снимки, проследяващи технологията на пивоварството от едно време до днес.

В една част на заведението по стените ще видите да висят и музикални инструменти – това е залата със сцена за жива музика, вече изпробвана на откриването на бирарията от БТР, Дичо, Дими, Милена и други рок звезди.


бирария 2бирария 3

 

Бирарията разполага с места за над 150 души и е на два етажа. Първият е удобен за кафе сутрин или кратка среща с познати, а на долния, разположен под земното равнище, вече се лее основно бира. Бирарията предлага всичко с етикета на Болярка, както и 7 вида наливно пиво.
Като във всяка добра бирария, тук наблягат на бирата, но не забравят мезетата. В менюто се редят наденички, вурстове, свински ребърца, джолани както и бирата на метър. Намират се и рибни ястия, разнообразни салати, супи, предлагат и обедно меню на доста ниски цени.

адрес бирарии

работно време бирария софия
Всичко това може да консумирате в приятна обстановка, изпълнена с животворна прохлада.

сайт бирарииуеб сайт бирария софия